РГС

Регульоване Газове Середовище (РГС) — це технологія зберігання, при якій знижується вміст кисню і  СО2. Якість і свіжість фруктів і овочів зберігається при зберіганні в РГС без використання яких би то ні було хімікатів. В умовах РГС продукти зберігаються в 2-4 рази довше.

Необхідною умовою для зберігання в камерах з регульованим газовим середовищем є забезпечення газонепроникності сховища. Надходження кисню зовні не повинно перевищувати норму біологічного споживання зберігається продукту. РГС в поєднанні з низькою температурою діє більш ефективно на метаболізм продукту, наприклад, зменшуючи вироблення етилену плодом, сповільнюючи розпад хлорофілу (зеленого кольору), утримуючи гідроліз пектину (підтримуючи щільність м’якоті), і сповільнюючи руйнування вітамінів і кислот.

З точки зору маркетингу – це означає не тільки збереження органолептичних якісних властивостей продукції, а й зниження втрат через хвороботворних організмів (грибків) і добре відомих фізіологічних порушень, таких як: загальна млявість і поява ушкоджень, викликаних охолодженням.

Наша компанії, відповідно до потреб Замовника, поставляє установки для РГС, укомплектовані холодильним обладнанням, які є найбільш придатними для отримання оптимального режиму зберігання плодів.

Наші фото сховища, оснащеного системою РГС: