Капуста

Капуста

Капуста Умови зберігання капусти регламентуються ГОСТ 28373-94 (ІSО 2167-81) “Капуста білокачанна свіжа. Керівництво зі зберігання”

 

Існують два способи зберігання капусти – навальний і контейнерний. При навальному зберіганні необхідно забезпечити хорошу циркуляцію повітря крізь насип продукції, для цього не слід розташовувати пакувальні одиниці впритул одна до одної. При контейнерному способі зберігання так само чималу роль відіграватиме циркуляція повітря — необхідний повітрообмін в приміщенні повинен забезпечуватися мінімум 20 … 30 змінами повітряного обсягу. Повітрообмін необхіден для видалення тепла і вуглекислого газу, що виділяється при диханні продуктів . Підмішування зовнішнього повітря для вентиляції складського приміщення допускається тільки за умови, що температура навколишнього повітря не опустилася нижче 0°С.

Оптимальною температурою в сховище прийнято вважати 0…+0,5°С, допустиме зниження температури — до -0,5°С. При цьому слід враховувати, що подальше зниження температури може призвести до підмерзання продукції і розвитку незворотних внутрішньоклітинних ушкоджень.

Середній термін зберігання для пізніх сортів становить 4…6 місяців, за умови дотримання всіх рекомендацій зі зберігання, та в залежності від сорту і місця вирощування.

Реалізовані нами капустосховища: